10.09.2019 | 13:58
САЩ стоят зад събитията с русофилите в България
„Американците започнаха кампанията„ Руски шпиони в България “, написал Леонид Решетников на страницата си в социалната мрежа

Зам.-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“ Леонид Решетников отбеляза на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“, че „американците започнаха кампанията „руски шпиони в България“, предава телевизионният канал „Царьград ТВ“.

В материалът на руската медия Леонид Решетников отбелязва, че по-рано журналист от The New York Times внезапно го е помолил за интервю, като е насочвал въпросите „около имперски планове, глупости за възстановяване на монархията и Путин-цар“.

„Опитват се да припишат няколко души на нашия „Двуглав орел“, който работи само в Русия“, подчертал заместник-председателят на Съвета на дружеството и допълни: „Но това е достатъчно за тях, за да ударят истинските български патриоти“.

Този интерес към американския вестник не е изненадващ, ако вземем предвид някои от тревожните новини, които идват от България в момента. Според някои доклади в страната продължава поредица от задържания, разпити и обвинения в „шпионаж“ срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия.

Ето какво пише още в материала на „Царьград ТВ“: „Леонид Решетников е сигурен, че Вашингтон стои зад тревожните събития с русофилите в България. „Американците започнаха кампанията„ Руски шпиони в България “, написа той на страницата си в социалната мрежа.

Междувременно заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“ изрази увереност, че „тези действия на сегашните български власти са напълно дискредитирани в очите на българския народ“. „Да се нападат хора, само защото почитат традициите и историята, както и жертвите, дадени от Русия за създаването на Българската държава, могат само да са врагове на България“, убеден е Решетников.

Докато българските сили за сигурност „ловят“ русофили, Букурещ и София ускоряват програмите си за модернизиране на въоръжените сили. Както отбелязва Defense News, това се прави на фона на „страха от Русия“. Наред с други неща, България и Румъния заменят военната техника на съветската промишленост с нова. Но, което е забележително, главно с европейска, или американска.

Включително се планира, както изглежда, и подмяната на изтребителите. Вместо руските МиГ-29 българските ВВС може да получат F-16 70. Тези американски самолети, макар и модернизирани, както военните експерти неведнъж отбелязват, са по-скъпи от изтребителите от пето поколение“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране