20.05.2019 | 20:46
Сестрата на еврокандидат от ДПС получила 240 бона европари за „къща за гости“
Пореден случай на съмнително финансиране с цел туризъм

Живеещата във Видин млада предприемчива дама Елисавета Асенова е била финансирана с над 240 000 лв. по Програмната за развитие на селските райони (ПРСР), за да реализира проект за къща за гости. Сестра ѝ Антоанета Асенова е млад кадър на ДПС, девета в листата за европейските избори и член на бюрото на Европейската либерална младеж (LYMEC).

Фирмата “Елисавета Асенова 91” ЕТ е издигнала постройка в „кипящото от туристи“ видинско село Флорентин. Разходите за къщата са 344 025 лв., като 240 817 лв. са субсидия от ПРСР, узнаха от разследващия сайт „Биволъ“.

Какъв вид туристическа дейност ще се развива с този проект в региона не е ясно. От 2016 година насам Видин се превърна в емблема на безцелно изхарчените пари на европейския данъкоплатец покрай стадионите в обезлюдените селата Ружинци и Дреновец, за които бяха хвърлени над 6 милиона лева.

Бащата на Антоанета Асенова – Венцислав Асенов Станев, е директор на СОУ „Цар Симеон Велики“ във Видин е и дългогодишен общински съветник в крайдунавския град. Макар че се кандидатира от листата на АБВ, информирани твърдят че съвсем не е далечен за структурите на ДПС.

Най-вероятно къщата за гости в село Флорентин е случайно, но пък поредно съвпадение, когато европейски пари попадат в ръцете на роднини на политици от ДПС. Къщи за гости с европейски пари са построени от децата на кмета на Минерални бани – Хасково и от роднините на шефа на ДПС Мустафа Карадайъ в родното му село Борино.

Парите за тези проекти са отпускани и контролирани от зам.-шефа на Държавен фонд „Земеделие“ Атидже Алиева – Вели, която е пета в листата на ДПС за европейските избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране