02.10.2019 | 13:59
Шефката на НАП била на Мачу Пикчу при хакването
Годишната заплата на Галя Димитрова вечее 124 000 лева
Буквално на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу е била шефката на НАП Галя Димитрова в момента, в който България разбра, че крехката и аматьорски изградена система на данъчната администрация е хакната, пише ”19 минути”.

И личните, данъчните, кредитните, осигурителните данни на повече от 4 млн. българи – всички активни граждани в страната, са изтекли и могат да се използват за криминални действия срещу тях и заробване с борчове. Оказа се, че проблемът е бил докладван на премиера в края на юли, но е съществувал още от април, а всички са криели информация. Неадекватно, говорителят на НАП първо го отрече при излизането на стартовите информации за незапомнения скандал, поради който най-важният ни търговски и политически партньор Германия, Белгия и други държави спряха инфо обмена с България.

Галя Димитрова обаче не се трогна и не се върна от ваканцията си при все това, а финансовият министър Горанов пое вината й върху себе си, като дори не й поиска оставката. Нещо повече, заплатата й бе вдигната и според писмо от работещи в НАП до 19 минути възнаграждението й вече възлиза на 124 000 лв. годишно с бонусите, което тя не пожела да коментира, като мълчанието се приема за съгласие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране