20.03.2020 | 11:49
Шоу в парламента! Марешки се появи като манекен на извънредното положение
Социалистите поискаха от Цвета Караянчева да изгони Марешки и колежката му Кръстина Таскова

Аптекарско-петролният бос и председател на „Воля“ Веселин Марешки и депутатът от партията му Кръстина Таскова се появиха в пленарна зала изрядно екипирани със защитни костюми заради коронавируса и така участват в заседанието по окончтелното приемане на закона за извънредното положение.

Те двамата са единствените опаковани от главата до петите. Повечето други депутати носят единствено предпазни маски. Защитните облекла, които всъщност са нужни предимно за медиците на първа линия в битката с коронавируса, в момента са недостатъчни  за здравните заведения. В търговската мрежа пък отдавна изчезнаха маските. Но за Марешки, разбираемо, дефицит няма.

Социалистите поискаха от председателя на парламента Цвета Караянчева да изгони Марешки и Таскова от залата, защото облеклото им е неподходящо и допълнително напрягат обстановката.

Последва отговор от самия Марешки, който беше подканен от Караянчева да свали предпазното облекло поне от лицето си.

В тези дни, в които цяла България е вперила поглед в това избраниците на народа какъв пример даваме, то се оказа, че ние даваме най-отвратителния пример. Във всички новини докато пътувах към парламента, се говореше, че единствените места, в които не се спазват забраните, процедурите и заповедта два метра един от друг и да не се скупчваме, това са ромският квартал „Столипиново“ и българският парламент“, каза той.

А след това призова всички депутати да вземат по-сериозни мерки за безопасност.

Караянчева посочи, че всички народни представители са с маски и трибуната на всеки час се хигиенизира. „Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент„, каза тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране