10.06.2024 | 19:50
Ще предаде ли Нинова цял Гоце Делчев заради пудела си Калоян?
Корнелия ще избере да стане депутат от Благоевград, за да може Методиев да стане депутат

След тежкия провал на Корнелия Нинова и катастрофалните резултати, които БСП получи на изборите в неделя, сега предстои да разберем какво решение ще вземе Нинова и от къде ще избере да влезе в парламента, пише специализираният сайт “Червен ефир”. Във всички минали избори до този момент Нинова е избирала да влиза в парламента от 25 МИР София. Този път обаче, без да уведоми Националния съвет и да го съгласува с Изпълнителното бюро, Нинова нареди след себе си на второ място в 25 МИР София бившият председател на младежкото СДС Калоян Методиев. Този път Нинова няма да влезе от 25 МИР София, за да може да направи любимеца си депутат.

Какъв е изборът на Нинова този път?

Ако влезе от 25 МИР София, както е правила до този момент, в парламента ще влезе младата Гергана Орманлиева, която е дългогодишен партиец-социалист. Орманлиева има пълната подкрепа на кмета на община Гоце Делчев и целия му екип, както и на общинския съвет на БСП в Гоце Делчев. За нея лично са гласували 1 818 човека и тя с лекота пренарежда листата на БСП в Благоевград. Гергана Орманлиева е на 40 години семейна, с едно дете. По образование е магистър по стопанско управление. Професионалният й опит е предимно в социалната сфера. 9 години е работила като социален работник в център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица, а от 2 години е началник отдел „Посреднически услуги“ в Дирекция  Бюро по труда Гоце Делчев. Три последователни мандата, от 2015 година до момента, е общински съветник от групата на БСП в Гоце Делчев.

Ако Нинова избере да влезе в парламента от Благоевград, тогава вместо Гергана Орманлиева, депутат ще бъде Калоян Методиев, който освен, че е бил председател на младежкото СДС, е бил кандидат за кмет на София от партията на фашиста Боян Расате. Тогава Методиев изкарва по-малко от 600 гласа, а днес преференциите му са едва 376.

В залеза на своето трагично управление на БСП Нинова ще предпочете да спаси СДС-кадъра Калоян Методиев и да му осигури тлъста депутатска заплата, вместо да избере млад човек и партиец в лицето на Гергана Орманлиева.

1 коментар

  1. Кирил каза:

    Нинова избира младия жребец, който ще язди, а не кобилката която не й трябва…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране