22.01.2020 | 14:49
Ще спаси ли България от водната криза хидроинженерът – милионер Доган?
ДПС се бият в гърдите - почетният им лидер предвидил катастрофата

Като опозиция и политическа сила, която е разписала, че екологичните проблеми са много важни, затова не подписахме мотивите на БСП за вота на недоверие, които са 40 страници. ДПС има други аргументи, които ще изложим по време на дебата и гласуването в пленарна зала. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от ДПС Нигяр Джафер.

Заради мантрата, че не трябва да се разклаща властта и да се осигури спокойствие на това правителство се стигна до разпад на много сектори. Не предприемането на реформи и на непопулярните мерки коства имиджа на ГЕРБ. В партията на Борисов трябваше да разберат, че реформаторските мерки щяха да им донесе по-малко щети, от колкото популистките действия като управляващи, аргументира позицията си Джафер.

Практически ние имаме правителство на малцинството. Малкия коалиционен партньор се разпадна и нещата изглеждат изключително драматично. Очаква се сега отговорът на „Воля“ и на „Атака“, които се колебаят в своята позиция. Независимо от математическия сбор, проблемът е че нямаме ценностно мнозинство. А ние от ДПС категорично ще гласуваме в подкрепа на вота на недоверие.

На въпрос на водещите дали подобно на БСП има желание да управляват, Джафер беше лаконична: Нашият принцип не е непременно „стани, за да седна“. Ние сме за догонващо развитие и ясно да се фокусираме върху секторите, които ще предизвикват кризи, за да търсим решение това да не се случи.

Тя контрира водещите и въпроса им дали техният почетен председател, за когото се знае, че е експерт и хидроинженер няма да даде полезни съвети как да бъде решена водната криза, Джафер обясни, че Доган е поставил още преди 10 години проблема с водните ресурси на страната и тяхното управление. Но според нея много важно е експертното начало да се комбинира с политическите решения. Защото замитането и завоалирането на проблемите водят единствено до подобни крзисни ситуации. Затова е време да започнем да говорим за приоритетите на държавата, посочи още депутатът от ДПС.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Депутата Джафер е изключително правилна.Избягването на правенето на реформи са серийните кризи които Правителството на Борисов генерира

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране