20.08.2019 | 12:39
Сидеров: Цветанов търси реванш. С „пропукани структури на ГЕРБ“ ще работи за ВМРО и НФСБ
ДПС дадоха банкет, когато ме изгониха от комсомола, обяви лидерът на "Атака"
Снимка: Пловдив 24

Цветан Цветанов ще търси реванш. И заедно с „пропукани структури на ГЕРБ“ ще работи с ВМРО и НФСБ срещу бившата си партия. Такава теза разви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който миналия месец беше изхвърлен от групата на обединените патриоти в парламента. Той обвини и бившите си партньори в това, че се опитват да откраднат електората на „Атака“.

По думите на Сидеров Цветанов и Симеонов винаги са били „много близки“ и дори лидерът на НФСБ винаги е искал заместника на Борисов да бъде премиер. В интервю за Нова телевизия атакистът разказа, че плановете на двамата станали известни след последния събор на народните носии в Жеравна, където Цветанов и Симеонов ходят всяка година. „След тази среща Симеонов излезе с едно революционно искане. Двете партии обмислят извиване на ръцете, притискане или с някаква игра, в която Цветанов участва.“, обяви Сидеров.

В последните няколко дни представители на НФСБ и ВМРО обявиха, че ще поискат ревизия на отношенията с ГЕРБ.  „Ще имаме доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върви в правилната посока“, заяви и Валери Симеонов.

Сидеров разказа, че има структури на ГЕРБ в страната, които са лоялни на Цветанов и чрез тях той ще се опита да се върне в политиката. Там негласно Цветанов ще работи за НФСБ и ВМРО. А според Сидеров двете партии ще работят заедно и срещу ГЕРБ на предстоящите местни избори.

„Такова поведение до какво води? До идване на Слави Трифонов, на Корнелия Нинова, на ДПС.“, попита лидерът на „Атака“.

Той не пропусна да спомене и решението на НФСБ и ВМРО да бъде изключен заедно с още двама негови депутати от групата на обединените патриоти.

„2 млрд. лв. отидоха за едни излишни самолети. Това беше причина да бъда изключен от комсомола. Аз критикувах Каракачанов и поискаха да се отърват от мен, може би по съвет от някое посолство.“, разказа Сидеров.

И добави: „ДПС са дали банкет, когато са научили за изключването ни“.

Попитан как ще коментира процедурата по избор на новия главен прокурор, Сидеров каза, че това не е негова работа, защото „не е редно да се смесват властите“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране