11.04.2019 | 20:56
Симеонов пак атакува Ангелкова, тя се скри зад родата на мъжа си
Под наем етаж от къща, еднаква с тази на министърката, върви за 2100 евро

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов излезе с поредни компромати за имотния статус на министъра на туризма Николина Ангелкова. Избягвайки да я назове по име, бившият вицепремиер обяви пред журналисти в парламента, че „действащ министър с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказало, че не живее там, а обитава от години доста луксозен имот на ул. „Липа“ в Бистрица от 2,5 дка с къща на три етажа. „Живее някъде другаде, а е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията“, натърти Симеонов.

Миналата седмица депутати от НФСБ поискаха разследващите органи да проверят имотите на Ангелкова. Симеонов изтъкна, че неговите „непримирими хора“ отново пишат сигнал срещу министърката, защото с години не е декларирала въпросния четвърти имот. НФСБ иска КПКОНПИ да установи на кого е имението в Бистрица, защото „можело да се окаже много интересно, ако излезе, че е на някоя групировка“. Приближен на Симеонов каза пред ДУМА, че вероятно става въпрос за ТИМ, с която Ангелкова била свързана и открай време обслужвала интересите й. Симеонов показа две снимки от имението – едната с добре поддържан двор и градина, а другата – с бяло куче хъски на тераса. „Това хубаво животно може вече да не е живо – няма кой да го храни“, вметна хитро Симеонов и уточни, че къщата била запустяла покрай „Апартаментгейт“. Въпросните фотографии бяха публикувани преди време в социалните мрежи от самата Ангелкова.

Няколко часа по-късно министърката излезе със спешно изявление и отрече да има каквато и да било къща. По думите й всички нейни имоти били декларирани. „Не живея в къщата, чиито снимки се разпространяват в социалните мрежи. Била съм там на гости с дъщеря ми. Това е къщата, която е собственост на родителите на съпруга ми, закупена през 2006 г.“, заяви Ангелкова. Така тя стана поредният гербаджийски кадър, който се оказа с имотни роднини. Само преди около седмица министърката заяви, че баща й е дарил 5-годишната си внучка с 480 000 лева, за да й купят апартамент.

Луксозният дом на свекърите на Ангелкова дори и само под наем върви на високи цени. Месечният наем за идентична на баровската къща от фотосите на Симеонов от 370 квадрата на улица „Липа“ в Бистрица е 2100 евро. Сградата е едно към едно като тази на министърката – снимки на масивната ограда, орнаментите по терасата и дори ъгловата камина повтарят тези от фотосите, които Ангелкова е публикувала в социалните мрежи. В наема от 4000 лв. месечно е включен и декар и половина двор, но жилището върви без обзавеждане.

Имотът е в сайта точно от 2006 г., а последната редакция на обявата е от 14 март т.г.

1 коментар

  1. Аман аман каза:

    Пак измислици! Няма такъв приближен до Симеонов, който да каже за коя групировка става въпрос, Дума си го измислиха, а разни други жълти сайтчета го преписаха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране