01.02.2019 | 0:01
Симеонов: В НФСБ и ВМРО сме подложени на почти ежедневни атаки от страна на Сидеров и медиите му
Въпрос с повишена трудност ще се явим ли заедно на изборите, дайте ми жокер

Въпрос с повишена трудност е дали ще се явяваме заедно на изборите, дайте ми жокер. Жокерът може да е г-н Касабов. Аз не съм водил с никого разговори за съвместно явяване, за разлика от колегите ми в малката коалиция. Скептичен съм обаче, че ще се явим заедно. И проблемът не са листите. Става дума за нарушена етика и морал, а в такъв случай е трудно да се явим заедно на избори. Това коментира в студиото на БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той открехна завесата за отношенията в малката коалиция.

Не мога да ви кажа дали сме в развод в коалицията. Ние, от НФСБ, както и от ВМРО правим усилия да я запазим. Ще ви дам факти – НФСБ и ВМРО са подложени на почти ежедневни атаки от страна на Сидеров и медиите на „Атака“ с болшевишки плам. Но не се казва нито дума за някоя друга опозиционна партия, например ДПС. Факта е също, че постоянно сме бойкотирани от ръководството на „Атака“, а Сидеров съм виждал само три пъти в парламента от два месеца и половина, след като се върнах като депутат. Мога да кажа, че ние сме направили крачка назад от нашата програма, за да продължава да върви работата на държавата и мисля че работата върви, трябва да сме откровени, коментира Симеонов.

Бившият вицепремиер коментира и отложения за 6 месеца закон за горивата. По думите му големият картел командори закона, а изпълнителната власт е наясно, че той е пълен с недостатъци.

Тъй като беше пропуснат срока – 20 януари, да влезе в сила този закон, сега се прави политически маньовър – да се даде възможност наредба да действа 6 месеца, докато се преработи закона. Дано не започне да духа политическия вятър, и законът да започне да действа в този си вид. Сега НС си е свършило работата, от тук всичко е в ръцете на министъра на икономиката. Аз вярвам в неговите добри намерения, посочи Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране