23.10.2019 | 18:54
Скандал! Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе е носител на награда за джендър образование (снимки)
Диана Иванова прави опити да въведе „джендър равенството“ в управляваната от нея Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“

Училището, на което директор е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова, е носител на награда за джендър образование, показа наше проучване.

За проекта „Кариерна ракета за равен старт на момичетата и момчетата в професионалния живот“ се появява съобщение на сайта на професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе. Целта е „да се повиши капацитета на училищата да осигуряват професионално ориентиране без полови стереотипи като интегрират джендър равенството в цялата учебна програма и го поставят в основата на гражданското образование“. Школото има присъдена награда от ДОИТ „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”.

Диана Иванова продължава да бъде в странно, европейско „амплоа“ за налагането на неприсъщи модели на обучение и възпитание в иначе „образцово“ управляваното от нея българско учебно заведение. На един от диспутите по телевизията стана дума за мимикрията и от партия в партия, и за това, какво е дирила като кандидат на партия „Лидер“на местните избори през 2015 г. Диана Иванова отговори уклончиво, че просто е искала най-после професионалното образование в Русе да има свой достоен представител в местния парламент, защото през всичките години на демокрацията там-в общинския съвет на Русе, са се подвизавали само пратеници на хуманитарните училища в крайдунавския град.

Сега, очевидно амбицирана до краен предел да заеме най-високото управленско място, хрисимата директорка е решила да удържи реванш за несправедливото пренебрежение към нейния професионализъм. Докато чака своя „звезден миг“ да изгрее на небосклона над Русе, Диана Иванова с много работа е доизкусурявала под носа на русенци нова методика за интегриране на джендър равенството в училищните програми. За което, разбира се, е удостоена с почести и признание, които вероятно също са част от аргументите на нейните апологети и ментори да я предложат като (не)достойна кандидатура за кметското място в Русе.

Подборката ни от социалните мрежи и обичта на русенци към Диана Иванова са автентични. И както се казва в такива случаи, честито на печелившите, които вярват, че Дядо Коледа всъщност е момиче, но се прави на добро момче, докато разнася с торбата подаръци за децата.

Ощипете се и се огледайте добре в тази кандидатура. Като едното нищо, през следващите 4 години, ако стане кмет на Русе, Диана Иванова с много работа, работа, работа, може да ни убеди, че Дунав тече не на изток, а на запад – от Малката към голямата …Виена…

Фейсбук

ПРОФИЛ: ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ОБЛЕКЛО „НЕДКА ИВАН ЛАЗАРОВА“

ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе

21 декември 2018 г. · 

Проект „Кариерна ракета“ – уважение, възможности, избор, знание, равенство и обучение…

Инж. Диана Иванова – директор на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе и екип от учители взеха участие в гр. Велико Търново на 19-ти и 20-ти декември 2018 г. в обучителна среща по Проект „Кариерна ракета“. Международният проект, изпълняван от 5 патрньорски неправителствени организации – от България фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ (ДОИТ) и фондация „Джендър проект в България“, Хърватия, Гърция и Румъния е нова вълнуваща възможност за момичетата и момчетата да разширят своите кариерни хоризонти, а учителите да тестват нова методика за интегриране на джендър равенството в училищните програми.

Целта на обучението по проекта е да се повиши капацитета на училищата да осигуряват професионално ориентиране без полови стереотипи като интегрират джендър равенството в цялата учебна програма и го поставят в основата на гражданското образование.

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе има присъдена награда от ДОИТ „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”. Русенското училище бе оценено през 2014 г. като новатор с дейностите си, свързани с промяна в традиционните нагласи и разбирания за ролите, определени от пола, с които повечето млади хора се сблъскват в семейството, в училище, в социалното пространство, и които водят до ограничаване на възможностите за реализация на младите хора.

Присъден знак за качество “Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” във връзка с инициативата за оценка на училищната среда на Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” и със съдействието на МОН;

Коментари на хора:


  • Калина Калчева
     Това е то човешката простотия! Превърнахте училищата в пълна идиотщиниа, а някога училището беше авторитет,морал,ценност…….и колко пари ви дадоха за това национално предателство ми е интересно?
  • Гинка Костадинова Позор!!!!!
    Това е потресаващо!
    Дано съвестта Ви ви изобличи, ако имате такава!
    Как да си оставим децата в ръцете на такива хора?!
    Боже, дай мъдрост и разум на всички, които си мислят, че това е нормално!
  • Saliha Muhammed Спи, народе ! А те си правят с децата ни, каквото си поискат! 😡
  • Gabriela Stoilova Болни мозъци 😡Как традиционните разбирания за ролите определени от пола, пречат на реализацията на младите?
  • Aleksandar Gichev Вдигнаха им заплатките, ходят по обученийца по скъпи хотели на „наши хора“ за наша сметка,получават и някой лев за допълнителните програмки и не им мигва окото,че развращава ето и деградацията на обществото ни започва от тях,модерните Юди…оглеждайте се, алчни директорчета и наведени учители,на народа така му е писнало,че е много вероятно да почнете и бой да ядете…
  • Мария Парова Боже последни времена са…. наистина…! В Библията много неща са описани…и са се сбъдвали…, но едно се сещам сега, където пише, че когато мъжете и жените започнат да се правят на отсрещния пол настават последни времена…! И в древността е имало всичко, но сега нещата излизат извън контрол…! Може да отнеме 20; 50 години, но края му се вижда…, който има очи да гледа…!
  • Jennyfer Sidore Колко джендър-сребърника звъннаха в джобчетата ви, за да решите да пълните главите на подрастващите с вредни небивалици? Как се повиши точно капацитетът на училището ви от 2014 насам? Как ще научите някого на “уважение, знание, равенство” чрез потърпкване на елементарното, природното, естественото?? Падение!!
  • Maria Hristova Г-жа Иванова, заедно с иновативния й проджендър екип с ракетно изстрелване към необитаеми земи
  • Светослав Таня Младенови И директора и екипа от учители са безмозъчни или много платени за да участват в подобен тип действия!!!
  • Krasimir Kunev Че то как да те забележат останалите когато си незабележим?
    Ами като започнеш да се излагаш ,като покажеш на всички колко си глупав и ПРОЗ .То сега това е модерно.
  • Гюлка М. Боби А. Май никои нормален родител няма да е съгласен.
    И никой няма да си пуска децата на училище… И какво правим: няма заплати на учителите и работа…
    БУНТ…… МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛИ….
  • Ralitsa Ivanova ама да се смея или да плача….кариерно развитие било, само дето не разбрах специалността, но май кариерата ще е да няма традиционно семейство, че имало полови разлики, ама то не трябвало🤔, и как да стане, що не се ориентират към животните ще е по- интересно, напримет да приравнят лъва с котката🤣,; дами и г-да не сте с целия си, ако го имате, а вие като какви се определихте, мъж, жена или другите!?
  • Nadq Vasileva Родителите защо се съгласяват
  • Milena Mihaleva Я по добре да си спрем децата от училище,да ги видим на какво ще ги обучават,че образованието е толкова ниско че сега и на това ще учат децата ни само това им липсва
  • Pantaley Gergov Реално равенството го има! Има жени таксиметрови шофьори, миньори(жена ми е сменяла гумите в гумарницата не веднъж) , както има и мъже гладачи, готвачи и т.н.
    Малко са закъснели с тези джендър хоризонти ако са имали в предвид само социалния пол и това че някои професии ги възприемат женски или мъжки.
  • Gergana Stamboliiska Пълен позор! Коментарът е излишен. Само какво правим не знам….
  • Васка Симеонова Какво значи „промяна на традиционните нагласи“?
    Тая жена как точно без така „нужното “ джендър образование стана директор?
    В какво превръщате училищата вещици?
    На какво си играете с децата ни проклетници? 
    😠👿
  • Стойне Калайджийски Училищен проект, в който участват джендърски НПО – та !безумие !!!
  • Павел Ганев Джендър сбъркани учители.
  • Georgi Mateev само да ви кажа, да си знаете:
    Жена-бодигард и мъж-медицинска сестта да не ми пращате
  • Krasimir Kunev Господ е създал Адам (МЪЖ) и Ева( ЖЕНА) .Никъде ,ама никъде в свещенните книги, (в нито една религия)няма и едно изречение или дума или нещо с което да става ясно ,че е създал джендъри ,педераси ,лесбийки и др.такива.
    Осъзнайте се бе хора ,медицината е напреднала ,има лечение
  • Не Ви ли е срам, Госпожо Диана Иванова, или всички там сте с ампутирани мозъци и неспособни да мислите? Какво развитие предлагате на младите хора-Содом и Гомора? Позор за България сте и Вие.
    Апропо-от Русе дойде новина-че това е кандидатка за кмет на града.
    Ууууууууууууууууууууууууу!

Фейсбук

ГРУПА: РУСЕ – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА

Давид Александров сподели публикация.

Администратор · 20 октомври в 19:31 ч.

Интересно какви програми вече са минавали в училище в град Русе:


КОМЕНТАРИ


  • Давид Александров
     http://career-rocket.eu/…/SchoolOfEquality_competitionBG.pdf
  • Давид Александров https://pgo-rousse.com/…/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8…/…
  • Давид Александров И разбира се появява Америка за България:
    Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе е в дългогодишно сътрудничество с фондация „Америка за България“. Съвместните обучения и инициативи способстват за генерирането на по-модерно образование и на иновативни работни умения в русенското училище.
    https://pgo-rousse.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D0…/
  • Roz Ita Хората правят какво ли не за осигуряване на пари… в държава, която е абдикирала от всичко: здравеопазване, образование и т.н., все някак трябва да се оцелява.
    Допускам, че в много случаи не става въпрос обезателно за 100% приемане на тези идеологии, а по-скоро някакво частично приемане, само и само, за да имат средства.
    Лошото е, че веднъж отворили вратата си за тази гадост, нещата са обречени. Все пак това са млади хора, на които им се променя мирогледа, а след това.. ясно…

    • Давид Александров Roz Ita разбира се, че не всичко е директно за приемането на идеологиите, но тайничко това е целта.
    • Александър Стойков Roz Ita, за тези които тепърва навлизат в дебрите на лъжливата трансджендър доктрина може би сте права, не знаят каква е точно работата и на къде отива.
      На тези хора се обяснява, че всичко е за добро, а най-вероятно и хората занимаващи се от десетилетия с изследване на това културно явление всичко е ок.
      Но когато виждаме колко агресивно действат тези хора когато получат малко власт, как се намесват в законите, създават се уж неправителствени организации, а всъщност стават част от държавния апарат изземайки функции на държавата. За мен е прозрачно желанието им това е доктрината за един нов свят на равенство, където всеки разпознал се като трансджендър ще има повече права. Докато един ден не
  • Давид Александров За жалост това е и кандидат кмет за град Русе. Дано чуе исканията ни и ако спечели да се съобрази с тях.
  • Galena Robeva Направо излитат с кариерната ракета учениците от това училище 😂
  • Bily Bozhkova Това е трагично, тъжно…… Какви идеологии ще следват децата ни в бъдеще? От такива фондации ли ще се обучават?
    • Александър Стойков Да. Както правят прогресивните общества в Щатите, Канада, Англия, Австралия и др..
  • Давид Александров Сега разбирате ли за жалост какво ни предлагат:
    http://www.gerb.bg/…/detail-kandidatat_na_gerb_za_kmet_na…
  • Давид Александров Мисля, че е добре повече да се сподели тази публикация.

Източник: Антени

1 коментар

  1. Марияна Дамянова каза:

    Къде видяхте скандал? Какво е това на ливане на масло в огъня на простотията? И какво лошо е направила жената? Напротив!
    Човек като мерне коментарите под статията…
    Ужас!
    То бива, бива ограниченост и простотия, ама чак толкова…
    Не че бих гласувала за нея, като представител на ГЕРБ, но…
    Навремето, когато голямата ми дъщеря кандидатства в икономическия техникум в Русе и беше четвърта резерва, й се обадиха от ДАШ-а и й свалиха хиляди звезди от небето, за да се запише при тях. Тя подивя от радост, че е оценена. Когато й обясних, че това е момчешко училище за монтьори и шофьори, ентусиазмът й бързо повяхна.
    Гледам сега тук в Германия, че не делят професиите на мъжки и женски – шофьорки и водачки на мотриси бол, автомонтьорки – също… За колегите-възпитатели в детските заведения също няма да отварям дума…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране