29.03.2020 | 0:51
Скандално! 8 пъти по-скъпо купуваме маски от Франция
Цена за 10 милиона маски - 1,5 милиона евро или по 15 цента на маска. За сравнение, България купува 1 милион маски по 1,2 евро на маска или осем пъти по-скъпо
България купува същите маски като Франция на 8 пъти по-висока цена, става ясно от публикация на авторитетния парижки вестник Монд.
„Цена за 10 милиона маски – 1,5 милиона евро или по 15 цента на маска. За сравнение, България купува 1 милион маски по 1,2 евро на маска или осем пъти по-скъпо“, цитира главният редактор на Биволъ Атанас Чобанов, който живее във френската столица.
Премиерът Бойко Борисов обяви, че има правителствено решение за поръчка на маски от Китай. „1 милион „златни маски“ по 2,34 лв всяка. За да са ефективни маските трябва да се сменят на всеки 4 часа. На опашката за маски са служителите на РЗИ, МВР, МО, Агенция Митници и други институции. Поне 100 000 е армията от полицаи, войска и разни чиновници. Ако спазват правилата ще им стигнат за 5 дни максимум“, пресмята Чобанов във Фейсбук.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Маските ги изработват в България. А в България важи правилото е че колкото по ниско технологично е Българското производството толкова цената му е по висока. В този случай само осем по-скъпо пъти от Франция, след няколко месеца идва лято и Българина производител се нуждае от ново Ферари, каквито виокотехнологината индустрия на България не прави.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране