17.02.2020 | 0:36
Слави Трифонов учреди партия „Има такъв народ“
Това е втори опит на шоумена да започне свой политически проект

Шоуменът и тв водещ Слави Трифонов учреди и оглави партията си с новото име „Има такъв народ“.

На Учредителното събрание вчера, на което медии не бяха допуснати, са присъствали 808 делегати, при необходими по закон минимум 500, съобщиха от партията. Неин председател ще бъде Слави Трифонов, а негови заместници – сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Делегатите са гласували устава на новата партия, както и състава на Изпълнителния ѝ съвет. В него влизат Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев като зам.-председатели, Виктория Василева ще е главен секретар, а останалите членове са Александър Вълчев, Драгомир Петров и Филип Станев. Избрана е била и Арбитражно-контролна комисия с председател Иво Атанасов и членове – Александър Рашев, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов и Румен Попов.

Това е втори опит на тв водещия да постави начало на свой политически проект, след като регистрацията на партията под името „Няма такава държава“ се провали. Съдът отказа да я регистрира с мотива, че тя използва незаконно българското знаме в логото си.

Новото лого на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон. Учредителната декларация преповтаря декларацията на партия „Няма такава държава“, потвърди по-рано за БНР зам.-председателят на партията Тошко Йорданов. “Новата партия има промяна в логото, както виждате. Това беше адски глупаво, няма никакво значение как се казва“, коментира той.

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране