03.01.2015 | 0:33
Стивън Джерард напуска „Ливърпул”
Пробутват издънката Балотели на „Наполи”

Стивън Джерард напуска „Ливърпул”. Един от футболистите, символизиращи верността към любимия клуб в съвременната силно комерсиализирана игра, обяви, че след 17 години на „Анфийлд” ще смени „червения” екип на мърсисайдския гранд с този на друг клуб.

Това ще се случи след края на сезона, когато изтича договорът на 34-годишния капитан.Стиви Джи гарантира, че няма да подпише с английски клуби да излезе на терена срещу своя роден тим. „Ще продължа да играя, но в момента не мога да кажа къде. Обещавам само, че ще бъда в отбор, който не е конкурент и няма да играе срещу „Ливърпул” – това е нещо, което не бих могъл да понеса”, заяви Джерард.

Този намек до известна степен подкрепя слуховете, че халфът ще продължи кариерата си в американската Мейджър лийг сокър.„Ливърпул” беше голяма част от живота ми и да си тръгна ще бъде трудно, но мисля, че това е най-доброто за мен, семейството ми и клуба. Това решение се основава изцяло на желанието ми да опитам нещо ново в кариерата и живота. Искрено се надявам да се върна един ден. На хората, които превръщат „Ливърпул” в най-големия футболен клуб на света – привържениците, обещавам да бъда отдаден до последната минута на последния мач за сезона, който искам да приключа на най-високо ниво”, добави Джерард, който до момента е записал 695 мача и 180 гола за „червените” във всички турнири.

Той вдигна общо 10 трофея с екипа на „Ливърпул”, сред които блести триумфът в Шампионската лига през 2005 г. Стиви Джи обаче така и не успя да стане шампион на Англия, а очевидно кариерата му на „Анфийлд” ще приключи без титлата във Висшата лига.

„В нашата епоха с думата „легенда” често се злоупотребява, но в дадения случай тя е недостатъчна да опише Джерард. Той е един от най-великите футболисти и може би най-добрият в историята на „Ливърпул”.Винаги е поставял целите на клуба и на отбора по-високо от индивидуалните. Той, разбира се, ще ни липсва на терена и като капитан, но влиянието му ще се усеща и занапред”, заяви мениджърът на мърсисайдския гранд Брендън Роджърс.

Големият провал в лятната селекция на „Ливърпул” – Марио Балотели, пък може да освободи „Анфийлд” от присъствието си още до края на месеца. Тъмнокожият италианец, който напоследък дори не попада в групата за мачовете, е пред трансфер в „Наполи”. Според „Тутоспорт” президентът на неаполитанския тим Аурелио де Лаурентис е добре познат с агента на Супер Марио Мино Райола, а това може да ускори сделката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране