17.12.2019 | 22:52
Столична община изпадна в паника – спря нагласения търг за електробусите
Според Мая Манолова обявените причини за прекратяването са формални

Столичният автотранспорт спря обществената поръчка за довеждащите електробуси на стойност 33 120 000 лева с ДДС. Решението е взето на 16 декември.

В аргументите за спирането на поръчката е посочено, че търгът се прекратява заради „допусната техническа грешка“ – при методиката за оценка на офертите по отношение гаранционния срок на автобуса и силовите агрегати е записано максимален срок на гаранцията от 48 месеца вместо максимален срок от 60 месеца.

По време на предизборната кампания за кмет на столицата Мая Манолова заяви, че поръчката е порочна и е направена така, че да бъде спечелена от конкретен участник. Името на участника тя написа в плик и го остави в студиото на телевизионно предаване.

Според Манолова обявените причини за прекратяването са формални. Това е опит да се прикрие прогнилият модел на провеждане на обществени поръчки от това управление – нагласени поръчки с предизвестени победители. Страхуват се, че разгласихме каталога на спонсорите на ГЕРБ и сега трябва да го прикриват, коментира тя днес.

Манолова акцентира, че „предизвестеният победител в една от процедурите беше използван и за предизборна реклама в програмата на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ в София.

Лидерът на „Изправи се.БГ“ определя предизборната програма на Фандъкова като „каталог на спонсорите на ГЕРБ“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране