20.07.2019 | 0:22
Стоян Мавродиев получава 36 000 лв. на месец
Шефът на ББР е най - скъпоплатеният чиновник

Шефът на Българската банка за развитие се оказа най-скъпо платеният служител на държавна работа според данните от имуществените декларации на властта, публикувани от КПКОНПИ.

Оказва се, че месечното възнаграждение на г-н Мавродиев засенчва дори това на премиера Бойко Борисов. Трудът на банкера е оценен на 36 211 лв. месечно. Министър-председателят е получавал чисто 6954 лева през 2018 г., което е 5 пъти по-малко от изкарваното от шефа на ББР.

Заплатата на Мавродиев надхвърля дори тази на един от най-богатите директори на държавни болници – шефа на „Св. Екатерина“ – Генчо Начев. Чистото трудово възнаграждение на втория възлиза на 34 012 лева на месец.

Дори в областта на правосъдието заплатите са доста по-ниски от тази на Мавродиев. Главният прокурор Сотир Цацаров получава възнаграждение в размер на 9000 лв., а повечето съдии получават горе-долу същата сума. Председателят на Конституционния съд Борис Велчев е декларирал 154 519 лв. доходи за година.

За сравнение президентът Радев получава около 10 000 лв. месечно. Министрите пък взимат около 5000 чисто.

1 коментар

  1. Стоянка Манолова каза:

    А как е възможно шефът на „Се. Екатерина“ да получава такава заплата при положение, че редовите лекари не стигат и до хиляда лева? При това вечно парите за здравеопазване не стигат?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране