19.02.2020 | 16:16
Теменужка Петкова съветва Радев да не говори за енергийни проекти с Путин
Вчерашният телефонен разговор между президентите на България и Русия явно е изнервил управляващите

Вчерашният телефонен разговор между президента Румен Радев и руския му колега Владимир Путин явно е изнервил управляващите. Последва бърза реакция с официално изявление на Министерски съвет, което пред медиите разясни енергийният министър Теменужка Петкова.

Стана ясно, че според правителството президентът няма право да говори за енергийни проекти, нито да изказва мнение и да дава предположения. Защото, пак по думите на Петкова, „само българското правителство работи по енергийни проекти и само то е компетентно да вземе съответното решение за тях“. Министърът натърти още, че не трябва да има объркване кой по какви теми води разговори.

Припомняме, че вчера излезе официална информация за разговора между Радев и Путин и за това, че президентът е приел поканата за присъства в Москва на тържествата по повод Деня на победата на 9 май. Енергийните проекти между България и Русия ще са част от темите на разговорите между двамата лидери в руската столица през май.

„Относно цената на природния газ, тъй като разбираме, че това е било предмет на разговор, аз съм изненадана, тъй като цената на природния глас, съгласно споразумението, което „Газпром“ подписа с Европейската комисия по повод антимонополното дело, което ЕК водеше срещу „Газпром“, се определя на база на преговори, които се провеждат между съответните компании“, продължи с критиките към президента Теменужка Петкова.

3 коментара

  1. Иван каза:

    В интерес на истината е така, разнопосочните действия определено не са в наша полза. Съвсем друго е позициите да са стиковани предварително, но с ГЕРБ на власт това е невъзможно.

  2. кендуал каза:

    Почнахте да триете…Браво!

  3. Анонимен каза:

    ха ха ха Президенат може да говори за каквото си иска той е достатъчно умен да знае че той самия няма изпълнителна власт.Но най верооятно ще излезе неудобна информация за преговорите на Петкова което не и се харесва.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране