21.11.2019 | 10:37
ТЕЦ – Русе предлага на клиентите си услуги, които съответстват на техния начин на живот и интереси
Няма по - евтин и достъпен начин за отопление от парното. Една духалка не може да замени предимствата на централното отопление, казва изпълнителният директор на дружеството инж. Севдалин Желев

Какво получават абонатите, които са Ви избрали?

Tоплина в домовете им на достъпни цени. Нашите услуги са качествени и достъпни за всеки, който избере централното отопление.

Как смятате, че се позиционирате на пазара и приемат ли Ви русенци, като основен вариант за отопление?

– Другите варианти за отопление на пръв поглед са много изгодни, но в действително това не е така. От години няма по-евтин и достъпен начин за отопление от централното. Смятаме, че сме доказали с времето, че сме без конкуренция в дългосрочен план. Една духалка не може да замени предимствата на парното.

Алтернативите за отопление са много, за това полагаме целенасочени усилия да сме добре позиционирани и да предлагаме на абонатите си отлично съотношение между качество и цена. Стремим се да работим в услуга на клиентите, които стават все по-взискателни. Днешните потребители не търсят само и единствено ниски цени. Те искат качество. Това е в основата на нашата философия и на отношенията ни с клиентите.

Какво, според Вас, търсят клиентите в днешно време освен цена-качество?

Това е основното. Но потребителите търсят още услуги, които съответстват на техния начин на живот, интереси и стремежи.

Готови ли сте да реагирате при аварии?

-Опитваме се все по-рядко да се стива до аварии. Точно по тази причина постоянно правим ремонти по нашите съоръжения. Ако все пак се случи авария, нашите екипи са напълно готови и оборудвани, за да реагират на време. Аварийната служба работи денонощно – 24 часа, 7 дни в седмицата. Екипите ни регулярно работят по топлопреносната мрежа. Има извънредни дежурства събота и неделя, за да сме в готовност и да отговаряме на всякакви предизвикателства.

Внесли сте ново инвестиционно намерение за увеличаване на количеството биомаса, защо?

След успешно реализираната ни инвестиция за оползотворяване на биомаса, взехме решение да внесем ново инвестиционно намерение, чрез което да увеличим нейното количество. Причината да изберем точно биомасата е, защото това е най-екологичното гориво и при него не се отделят вредни емисии във въздуха.

Постоянно говорим за комплексни разрешителни, винаги ли се налага да се издават или може и по-лесно да станат нещата? При положение, че за едно разрешително се чака доста дълго време.

Това е задължително изискване на европейското и българското законодателство в областта. Строго се следи дали се изпълняват всички условия по издаденото разрешение и дали се спазват установените норми за допустими емисии.

Какво включва едно комплексно разрешително?

В него са определени лимити за използването на горива, суровини и енергия, посочени са задължителни екологични норми, свързани с опазването на въздуха и водите, заложени са мероприятия и срокове за привеждане на оборудването в към изискванията в областта на опазване на околната среда.

Как ще следите количествата биомаса, подавана към Вашите съоръжения?

Измерването на количеството подавана биомаса към системата за изгаряне на парогенераторите ще се осъществява посредством специално съоръжение, което е автоматично и работата му е да дозира, както и с автоматична везна. Максималното количество биомаса, изгаряно в един котел, ще бъде до 5 тона на час.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране