25.01.2021 | 11:10
„Топлофикация-Плевен“ произвежда чиста енергия с екологични горива и нови мощности
Като пример за добра инвестиция в повишаването на енергийната ефективност, инж. Йордан Василев посочи тяхната газова турбина

В нашата екологична програма водещо място заема намаляването на вредните емисии във въздуха. Централното отопление е възможно най-добрият, екологосъобразен начин за отопление, при който не се предизвиква отделяне на димни газове във въздуха. Плевен е сред градовете с най-развити топлофикационни мрежи”, заяви изпълнителният директор на ТЕЦ-Плевен инж. Йордан Василев.

Ние сме се съсредоточили върху подобряване на екологията, като сме заложили на подобряване на техническото състояние на съоръженията ни и разширяване на топлопреносната мрежа чрез изграждане на топлофикационни отклонения и абонатни станции за нови сгради. Работим и по привличане и включване на нови клиенти.“, посочи Василев.

Като пример за добра инвестиция в повишаването на енергийната ефективност, инж. Василев посочи тяхната газова турбина: „Управлението на турбината се осъществява с помощта на специализиран софтуер. Съоръжението, заедно с прикачения генератор, произвежда електроенергия. Изпусканите изгорели газове се утилизират в котела посредством висока температура и от тяхната енергия се произвежда пара и гореща вода.

Предимството на “Топлофикация Плевен е, че работим на природен газ, който е по-екологичен източник на енергия в сравнение с въглищата“, обяснява още той.

Всяка година през летните месеци извършваме планови ремонтни дейности. Тяхната цел е да бъдат направени подобрения на участъците по нашата мрежа и абонатните станции, където има тази необходимост.“, заяви инж. Василев.

Той посочи, че за тях е важно да произвеждат екологична енергия с модерни мощности. „Фокусът и занапред ще бъде в инвестиции в проекти, с които ще осигуряваме още по-качествено топлоподаване в града“, каза инж. Василев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране