12.01.2015 | 19:16
Цацаров си търси готвачи и бармани
Обвинител №1 иска да увеличи щата на прокуратурата с 42 души

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от Висшия съдебен съвет да увеличи администрацията на държавното обвинение с 42 щата, съобщи сайтът “Правен свят”.

Допълнителните бройки ще се заемат от готвачи, помощник готвачи, работници в кухня, камериерки, сервитьори, бармани, счетоводители, касиери, пазачи, шофьори и работници по поддръжката, които ще работят в новата станция на държавното обвинение в курорта “Св. св. Константин и Елена”.

Решението за увеличаването на щата предстои да се вземе на заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък. Почивната станция беше на Министерския съвет, но служебното правителство отмени решението за приватизацията ѝ и я предостави безвъзмездно на прокуратурата.

На 9 септември 2014 г. министърът на правосъдието Христо Иванов е възложил имота за стопанисване на държавното обвинение. Станцията има 16 дка парк и девет сгради с различно предназначение, в това число хотел на четири етажа, с басейн, медицински център, фитнес, ресторант с тераса, заседателни зали. Освен за почивка тя боже да се използва и за обучения, защото има две зали с по 60 и 100 места. За момента не се дават разчети колко ще струва поддръжката на станцията.

От встъпването си в длъжност Сотир Цацаров заявява, че администрацията в прокуратурата трябва да бъде оптимизирана. В нея работят около 3000 души, като 1/3 от тях са обща администрация, а останалите специализирана.ь

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране