13.05.2019 | 13:13
ЦИК глоби Марешки, обидил Каракачанов и Шивиков пред БНТ и bTV
Бизнесменът нарекъл лидера на ВМРО „шкембе войвода“, „Краси – пет тераси“ и „гастрольорът във военното министерство“

ЦИК глоби лидера на партия „Воля“ и кандидат за евродепутат Веселин Марешки заради нанесени обиди срещу друг кандидат в две телевизионни предавания.

Жалба срещу Марешки е постъпила от ВМРО след негово интервю в сутрешния блок на БНТ на 7 май и интервю в предаването на bTV „Лице в лице“.

Според жалбоподателите в двете предавания Марешки е използвал неприемливи думи и квалификации срещу лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и срещу кандидата за евродепутат от ВМРО Димитър Шивиков.

Марешки нарекъл Красимир Каракачанов „шкембе войвода“, „Краси – пет тераси“ и „гастрольорът във военното министерство“. Кандидатите на ВМРО са окачествени като „политически измамници“ и „тотално деградирали типове“. В интервюто по bTV Марешки заявява: „Не мога да приема, че човек от листата на ВМРО, пък бил той Шивиков, Джамбазки или някой друг изрод …“. Димитър Шивиков освен това е наречен „прехвален генерал“ и „псевдогенерал“. По негов адрес са и следните думи: „Не разбира от знаците на българската армия, но явно много добре разбира от финикийските знаци на Красимир Каракачанов“.

Санкцията е според чл. 183, ал. 4 от ИК, за което се предвижда глоба от 2000 до 5000 лева. Изборният кодекс забранява в предизборната агитация да се накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. ЦИК не съобщава точния размер на глобата за Веселин Марешки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране