09.12.2020 | 23:21
ЦИК с коледно парти за 5000 лева
Цленовете на комисията са си гласували и 30 000 лв. за нови телефони

Неморално е ЦИК да си гласуват пари за бонуси – 5000 лв. за коледно парти и 30 хил. лв. за телефони. Пир по време на чума за сметка на българския данъкоплатец, след като се позволи на държавните служители да участват в бордове на държавни и общински предприятия и да получават бонуси за това и за Коледа.

Това заяви лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред бТВ.

Тя обясни, че е необходимо е час по-скоро да дойдат „компетентни и почтени управляващи, които могат да управляват здравната и икономическата криза в България“.

„И днес двама души загинаха пред вратите на болници в Благоевград и във Варна. Необяснимо е защо хората губят битката с COVID-19 без медицинска помощ при заети само 6000 легла от общо 50 хиляди болнични легла. Икономическите мерки, по оценка на бизнеса, не стигат до фирмите и са закъснели“, подчерта тя.

По думите й икономическите мерките, с които властта се хвали, са натоварени и с корупционен потенциал. За кандидатстване и одобрение по някоя от мерките, включително помощите от 50 хил. лв. или тези от 3 до 10 хил. лв., трябва да се сключи договор за консултантска услуга с фирма, която да осигури класиране. Тези, получили до 10 хил. лв., са си платили комисионна от 30%. Властта е готова да открадне и последните 50 ст. от бизнеса, защото това е последен рушвет, допълни Манолова.

Лидерът на Изправи се.БГ обясни, че карантинираните лица не са лишени от изборни права и изявлението на председателя на ЦИК, че те няма да могат да гласуват, е посегателство срещу българската Конституция и над политическите права на гражданите.

„Предизвикателство пред ЦИК е да се осигури безопасно гласуване на парламентарните избори. Най-доброто решение е гласуване по пощата. Властта обаче ужасно я е страх от такова гласуване, защото в него ще се включат и българите зад граница, а техният вот не може да е манипулиран“, заяви Манолова.

Според нея „клоакьорите на властта обясняват колко е опасно машинното гласуване заради докосването на екрана на машината. Ако Михаил Константинов има такива притеснения, да отиде в Народното събрание и да предложи въвеждането на гласуване по пощата. Този опит за сплашване на хората е непочтен“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране