11.09.2020 | 12:53
Цветанов привлече трима бивши кметове на ГЕРБ в партията си
Атанас Камбитов, Георги Икономов, Кирил Котев и хората им вече са в "Републиканци за България"

Трима бивши кметове на ГЕРБ в Благоевград, Банско и Сандански се появиха на събрание на новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Сред участвалите в събитието са Атанас Камбитов (кмет на община Благоевград от 2011 до 2019 г.), Георги Икономов (кмет на Банско от 2011 до 2019) и Кирил Котев (кмет на Сандански от 2015 до 2019). Според информацията на в. Струма, на срещата са присъствали „цялата администрация на Камбитов, учители, ръководители на институции и известни бизнесмени“.

Камбитов се яви на последните местни избори срещу Румен Томов (подкрепен от БСП), но изгуби на балотажа – между двата тура се появи анонимен клип, в който се виждаше как кандидатът на ГЕРБ танцува с пура и 50 лв. на челото по време на празненство в компанията на Цветан Цветанов. Кирил Котев също участва на вота през октомври 2019 г. като кандидат на ГЕРБ, като беше изпреварен от претендента на ВМРО Атанас Стоянов. В Банско Икономов отстъпи още на първия тур срещу бившия полицай Иван Кадев, подкрепен от опозиционни партии.

Замразяването на отношенията между Бойко Борисов и тримата кметове от Благоевградска област стана ясно още в нощта на изборите. Председателят на ГЕРБ каза, че е предупредил Камбитов, Икономов и Котев, че ще загубят вота, но въпреки това „им дадох този шанс“ да представляват партията още веднъж, за да не разцепи структурите в района.

Котев и Камбитов обявиха, че напускат ГЕРБ в края на юли и началото на септември.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране