02.06.2019 | 0:27
Цветанов с нова партия, или отива при Валери Симеонов
Ако Цветанов излезе на пазара сам, ще вземе със себе си огромна част от контолирания вот, и ГЕРБ ще се сринат далеч под БСП.

Цветан Цветанов ще прави нова партия, стана ясно от вчерашното му участие в БТВ.

Не го каза директно, но когато се заговори за това, буквално засия. А преди това беше посърнал, дори се просълзи обидено в началото на интервюто.  Но отговорите му бяха съвсем прозрачни. Първо каза, че остава в ГЕРБ „засега“. След това – че новата партия ще се разбере с времето. И накрая – най-важното – „окачам шпайковете временно“.

Окачването на шпайковете е спортен термин за състезател, който слага край на кариерата си. А „временно“ всички разбираме какво значи. И за да не остане и капка съмнение, че ще се връща в политика, докато твърди, че формално остава в ГЕРБ, той допълни и, че вече имал предложение от „друга партия“. Която търсела да направи това, което той е направил.

Не е ясно коя е тази партия, но в годините Валери Симеонов винаги е бил ласкав към Цветанов. А точно в момента двамата биха направили силен екип. НФСБ има нужда от живителен импулс, Цветанов има умения и готови структури на ГЕРБ, които ще го последват.

До момента има един успешен опит на „втори в партията“ да създаде нова такава. През 2001 г. Христо Бисеров – сивият кардинал в СДС създаде своя партия ЕКИП, която мигновено мина 4% и беше с летящ старт към парламента. След това обаче се появи Симеон Сакскобурготски, и Бисеров подкрепи него, вместо собствения си проект.

Слухове сочат, че Бойко Борисов е вече в паника, защото ако Цветанов излезе на пазара сам, ще вземе със себе си огромна част от контолирания вот, и ГЕРБ ще се сринат далеч под БСП.  А местните избори са едва след 4 месеца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране