21.01.2021 | 19:58
Убиецът на Милен Цветков в съда: Знам, че няма да Ви утеши, но искрено съжалявам!
В Софийския градски съд тръгна делото за катастрофата, при която загина журналистът

В Софийския градски съд тръгна делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

„Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да Ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се“, обърна се подсъдимият Кристиан Николов към близките на Милен Цветков, цитиран от „Фокус„.

Съдебният състав не промени мярката за неотклонение на Кристиан Николов и го остави в ареста.

Вчера Апелативен съд-София също реши Кристиан Николов да остане в ареста. Преди две седмици и Софийският градски съд отказа искането на обвиняемия за по-лека мярка – домашен арест.

Журналистът Милен Цветков загина в катастрофа в столицата на 19 април. В проведеното разследване бе установено, че около 18.00 ч. на тази дата на ул. „Хенрик Ибсен“ при управление на лек автомобил обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортното произшествие. Подсъдимият е шофирал след употреба на три различни вида наркотици (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч., като не е спрял и на червен светофар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране