11.10.2020 | 20:34
Варна се вдигна срещу строеж на Марешки в Морската градина
Имотът е в местността "Салтант", която е пълна с реституирани частни парцели, чиито собственици твърдят, че районът не е парк

Варненци протестираха срещу строителен обект в Морската градина на лидера на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

„В наследствен имот на именития варненски архитект Дабко Дабков в Морската градина се строи! Интересното е, че сегашният собственик на имота е скандалният варненски бизнесмен и политик Веселин Марешки. Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската!“, гласеше анонсът за протеста в социалните мрежи. Припомняме, че в Морската градина е забранено да се строи.

„Поредният силен на деня, в случая Марешки, си позволява да се разполага с Морската градина във Варна като у дома си. Да строи, да прокарва алеи, да слага огради и да закрива гледката. Прави си каквото си иска. Дошли сме да покажем, че няма да допуснем това. Ще се борим да оставим Морската градина на децата си така, както сме я получили от предците си“, заяви пред бТВ участничка в протеста. „Исканията ни са Морската градина да си остане морска, а да не се превръща в жилищен квартал. Не може, след като си станал депутат в парламента и си се сдобил с власт, да смяташ, че всичко ти е разрешено и си абсолютно недосегаем от закона“, коментира друг протестиращ.

За багерите в Морската градина върху терен, собственост на „Марешки недвижими имоти“, съобщи „Дневник“ в петък. Имотът е в местността „Салтант“, която е пълна с реституирани частни парцели, чиито собственици твърдят, че районът не е парк. С ремонта на съществуваща сграда, което е позволено, Марешки явно иска да узакони допълнително застрояване. В непосредствена близост до основната висока сграда се строят още две едноетажни, които не са отбелязани в кадастъра като съществували по-рано.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране