15.09.2019 | 11:04
Вили Лилков се оттегли от листата на ДБ
Война за места в СОС между партньорите ДСБ, "Да, България" и "Зелените"

Вили Лилков, който е знаково лице на ДСБ и беше кандидат за кмет на столицата от Реформаторския блок на миналите местни избори, обяви, че се оттегля от листата на „Демократична България“ (ДБ) за изборите.

Лилков не желаел да става причина за „излишни спорове“, казва той, като думите му доказват информацията, че реденето на листата на общинските съветници в ДБ и ДСБ е довело до хладнокръвна война между ДСБ, „Да, България“ и „зелените“.

Това е третият скандал за по-малко от месец с името на кандидата на ДБ арх. Борислав Игнатов, след порно-снимките с приятелката му, осъдени от цялата общественост, и катапултирането в листата на „Демократична България“ на сътрудничката на Найден Зеленогорски (още докато беше заместник-председател на ДБГ) на седмо място.

Само ден по-късно след като Зеленогорски даде брифинг като заместник-председател на ДБГ, че ще прави нова партия, а осигури място в листата на ДСБ на своята политическа сподвижница, проф. Вили Лилков съобщи в поста си в социалните мрежи за битки за места в същата листа.

Той казва, че не желаел да става причина за „излишни спорове“. „Оттеглям кандидатурата си за общински съветник в СОС за „Местни избори 2019“. Причината за моето оттегляне е съпротивата на отделни членове на Председателството на ДСБ София срещу включването ми в листата на ДСБ София с нелепи и неполитически аргументи.“

Вили Лилков, Радан Кънев и Найден Зеленогорски бяха колеги като народни представители от групата на Реформаторския блок в 43-ото Народно събрание до януари 2016 г. На предходните избори като кандидат на РБ Лилков спечели 39 хил. гласа на десните в София.

След заявлението листата на арх. Игнатов се лишава от знаков десен човек в столицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране