20.01.2020 | 23:38
Властта е пред срив, свършиха парите за крадене по програми и фондове
От САЩ май ни поемат на ръчно управление като съдебна власт, а отделно Кьовеши ще се разрови
Очевидно властта на Бойко Борисов в пред срив и само липсата на реална алтернатива (по скоро желанието на тези във властта да крепят статуквото) го държи начело на държавата – фирма. Но обезпокоителното е друго- в рамките на една седмица се говори за консолидиране на важни икономически отрасли – води и хазарт. И ако трябва да съм честен – съвсем правилно.

Но проблемът идва от другаде – явно парите, които се крадяха по програми и фондове свършват. От САЩ май ни поемат на ръчно управление като съдебна власт, а отделно Кьовеши ще се разрови, вероятно. По този начин безогледното крадене ще бъде поограничено. И тъй, след като управляващите не могат да си направят нова банка,която да фалират и окрадат,а имат въпиюща нужда от ликвидности за да си плащат и да стоят във властта се минава на заобиколни ходове.

Първо – Холдингът (чрез който могат да източват бюджета чрез поръчки без конкурс под предлога за форсмажорни обстоятелства). Второ – изземване на бизнеси,които така или иначе съществуваха в сивата зона и които бяха поддържани с лобистки закони. За второто не съм толкова сигурен-може да е просто бой с пръчката, за да може брашненият чувал да пусне още брашно,  където е нужно.Тепърва ще се разбере.

Но всички тези факти, плюс множеството други, по-малки кризи-от престъпности до Здравна каса свидетелства за разпадане на системите (което отдавна е обществен факт). А оттам и на държавата. Във всяко едно нормално общество вече щеше да има критична маса,която да предизвика достатъчно протести,които да съборят системата. Но у нас това става само ако е добре (под)платено. И този неоспорим факт ни дава яснота защо сме на това дередже.

Бисер Пукалски

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    76години крадене, като последните 30 си е пладнешки магистрален грабеж на Българския народ. И крадците си сменят цвета но не и навиците си,всички крадци са се устроили със Телевизии, вестници, списания и интернет странници убеждаващи народка колко здраво и неуморно работят за него, до следващата режисирана криза при която веднъж да откраднали парите от печалбите на дружеството , втори път открадват парите от ЕС за платен от ЕС проект, и трети път кражба при създадената криза. А отделно са окрадени активи и материали на дружеството но виновни няма, живеят си хората в къщи за милиони, возат се на ролс ройс и ходат на ваканции в малдивите или карибите. На бай Иван и леля Мария от село се отпускат по 60 лева. 10-15 миларда на година си окраждат със различни схеми комуно-капиталистите от ГЕРБ,БСП,ДСП и ВМРО. Крадците само се сменят кой да вземе най-големия дял след изборите, за това електронни избори никоя партия не иска, не може да се манипулира и лъже.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране