24.11.2020 | 22:12
ВМРО-ДПМНЕ: Заев ще продаде на България банка, македонския телеком и ТЕЦ като откуп на ЕС
В сделката е включена и земеделска земя, твърди Димче Арсовски

Най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПНМЕ обвини премиера Зоран Заев, че е обещал на „български фирми“ и на „български бизнесмени“ да им продаде сериозен частен и държавен капитал в западната ни съседка.

Тук бихме изброили една по-голяма банка, държавния дял на Република Македония в „Телеком“, което ще означава и пълна приватизация, железопътен транспорт, ТЕЦ Неготино, земеделска земя, за която се твърди, че вече е капарирана от определени хора и се подготвя за стоеж, а и още много други неща, заяви на брифинг днес говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски.

Поводът за обвиненията на опозицията е вчерашното изказване на Али Ахмети, че Скопие вече е изпратило на София ново предложение за решаване на спора, заради който блокирахме Северна Македония за начало на преговори за членство в ЕС. Ахмети е председател на Демократичен съюз за интеграция – албанската партия в управляващата в Северна Македония коалиция.

От ВМРО-ДПМНЕ твърдят още, че (публикуваме в оригинал) „Зоран Заев е човекот кој ја обезличи Република Македонија и го обесчести македонскиот народ, единствено за свои лични интереси. Зоран Заев е најголемиот лопов, манипулатор и за жал преварант кој што го имала некогаш македонската политика на сцена.“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране