12.01.2021 | 13:24
ВМРО: Няма да допуснем гласуване по пощите и увеличаване на секциите в Турция
Под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно партийните интереси на ДПС
Няма да допуснем гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция. С такава позиция излезе във Facebook зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.
Според него под фасадата за правата на „сънародниците ни“ зад граница се прави поредният опит за атака срещу Изборния кодекс, в който именно Патриотите успяха през 2015 г. да ограничат броя на секциите в Турция и по този начин да  ограничат влиянието на Ердоган в българската политика.
По думите му под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно партийните интереси на ДПС.
„Вчерашният ден на риалити шоуто „консултации при президента“ беше посветен на консултации не със „сънародниците ни“ зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има“, написа той в социалната мрежа.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране