20.03.2020 | 13:52
ВМРО се пребори за интереса на българския бизнес
Авансoвият данък ще се плаща на база печалба за 2020-а година

на дългото заседание на Комисията по правни въпроси вчера – 19 март, народният представител от ВМРО и член на комисията Стоян Божинов единствен гласува против пагубната за бизнеса в условията на криза мярка, а именно фирмите да плащат авансово данък на база 2018-а година.

Тази мярка би довела до фалит на много фирми, защото за първото тримесечие на 2018 г. са имали приходи, а първото тримесечие на 2020 г. за мнозинството ще е нулево. Абсурдно е да държавата да търси авансово плащане на данък на база несъществуваща печалба.

Радвам се, че гласът на ВМРО беше чут и г-жа Менда Стоянова оттегли това пагубно за българските предприемачи предложение. Българският бизнес може по-спокойно да диша поне в това отношение, споделя депутатът Стоян Божинов.

Ето и пълния текст на изявлението, което той написа в страницата си във Фейсбук:

Победа за ВМРО, победа за българския бизнес! Като народен представител и член на правната комисия на Народното събрание, вчера единствено аз се противопоставих и гласувах против авансовото начисление на данък печалба на база 2018 г.

Това е нелогично и ще доведе до колапс на и без това затруднения български бизнес и то в условията на сериозна криза. Радвам се, че гласът на ВМРО беше чут и г-жа Менда Стоянова оттегли това пагубно за българските предприемачи предложение! Българският бизнес може по-спокойно да диша поне в това отношение!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране