12.01.2021 | 9:30
За ДПС тема Пеевски и Борисов – ортаци, няма
Хасан Азис уточни, че движението няма претенции към датата на изборите и, както винаги, е готово за тях "от вчера"

За ДПС тема Пеевски и Борисов – ортаци в бизнеса и политиката, няма, това каза днес пред Би Ти Ви зам.-председателят на ДПС Хасан Азис. Изказването му беше в отговор на въпрос за сблъсъка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов през миналата седмица.

Първо пред журналисти държавният глава обяви, че министър-председателя и Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката. Борисов прекъсна брифинг за епидемичната обстановка, за да отговори, и отрече да има връзка с депутата от ДПС, а партията му да получава скрита подкрепа от движението.

На въпрос дали Делян Пеевски ще бъде отново номиниран за депутат Хасан Азис посочи, че предложенията ще започнат да се обсъждат, след като президентът насрочи изборите. В неделя другият зам.-председател на ДПС Йордан Цонев посочи, че ако Пеевски не пожелае друго, той ще бъде предложен отново за депутат, защото той е направил много за страната, хората и особено за електората на партията.

Хасан Азис уточни, че движението няма претенции към датата на изборите и, както винаги, е готово за тях „от вчера“. Попитан за евентуална бъдеща коалиция с ГЕРБ след вота, той подчерта, че всякакви разговори за бъдещи партньорства ще зависят от изборните резултати, но ДПС не биха влезли в обединение за управление, което включва националисти. В момента и двете партии, които си партнират с ГЕРБ в управлението – ВМРО и „Патриотичният фронт“, се приемат за точно такива.

Преди срещата на ДПС с президента днес по темата за бъдещите избори зам.-председателят на движението каза, че най-важните въпроси са те да са представителни, да има висока избирателна активност и да се гарантира безопасното им провеждане в условия на епидемия.

Включването на турския президент Реджеп Ердоган с приветствие към националната конференция на ДПС, което Румен Радев определи като недопустима заявка за намеса в изборите, според Азис е напълно нормално. „Политиката на ДПС защитава националните интереси и стоим стабилно на политическата сцена и това се оценява от вътрешните и външните политически играчи“, поясни той. Азис добави, че приветствия е имало от всички политически лидери от Турция, като и Ердоган е един от тях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране