11.06.2020 | 23:47
Зад сделката с ПИБ стои човекът, който върти ДПС и цялото правителство
Ще решаваме проблемите на олигарси, Банката за развитие ще отива да решава проблемите на частни банки. Откъде-накъде?! Наглеци!, заяви Румен Гечев
Зад сделката за придобиването на дял в Първа инвестиционна банка стои човекът, който върти на малкия си пръст не само ДПС, но и цялото правителство. Това е абсолютен скандал и решението за изкупуването на дяла е заради зависимостите на властта, а не заради влизането в ERM II.

Това заяви пред БНР Румен Гечев от БСП по повод новината за участието на държавата в сделката с ПИБ и придобиването на дял чрез Българската банка за развитие.

По думите му решението за изкупуването на дял от търговската банка е свързано със зависимостите на правителството и няма нищо общо с аргумента, че това е последната стъпка, която трябва да направим по пътя към членство във валутния механизъм, предхождащ еврозоната. Гечев обяви, че вчера е имал среща с новото ръководство на ББР и насочи за кой стои зад сделката:

“Това е въпросният човек, който върти на малкия си пръст не само ДПС, но и цялото правителство. Това е абсолютен скандал. Това е 6% – някъде към 130 млн. мисля, че са дадени. И то какво излиза, че ще решаваме проблемите на олигарси, Банката за развитие ще отива да решава проблемите на частни банки. Откъде-накъде?! Наглеци!”, посочи Гечев.

Гечев е срещу предложението на депутати от ГЕРБ Комисията по хазарта да бъде трансформирана в Държавна агенция.

По думите му няма такава практика никъде в Европа. Принципал на регулаторния орган в различните страни са или финансовото министерство, или министерството на вътрешните работи.

 

“Така че този панически модел, български, едва ли не премиерът да се занимава с ротативки, с блекджек, с казино противоречи на здравия разум“, изтъкна той.

Loading...
 • Виктор каза:

  Гечев можеше да почете малко преди да говори глупости. Точно в Германия държавата подкрепи Дойчебанк, ако не ме лъже паметта

 • Асен каза:

  Румен Гечев е показал още при Виденов, че не разбира от икономика и финанси!

 • Мартин каза:

  Кой е Румен Гечев, за да дава акъл по финансови въпроси?!? Когато този човек Гечев беше финансов министър, фалираха цели 18 банки!!! Това показва каква „експертиза“ има този Гечев! Ако бяхме нормална държава, след толкова фалити на банки, този Румен Гечев щеше да бъде до живот в затвора, а не да е за пореден път депутат от БСП!

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране