21.05.2024 | 16:17
Записите на “Промяната” са активно мероприятие на ДПС
От ДАНС са иззели записите от офисите на убития Алексей Петров. Пуснати са в медиите по заповед на Делян Пеевски

Чудя се вярва ли още някой на ПП „легендата“, че Атанас Русев е бил активиран от ГЕРБ и ДПС, за да извади точно преди изборите „аферата с подписите“ на Киро и Лена?

Фактите за прости. ДАНС, под командването на назначения от пРезидента Пламен Тончев и ГДБОП, изцяло овладян от Шиши, влязоха в сградата на Лев корпорация на 23 02 2024 г. Вчера, в пика на предизборната кампания, от АФЕРА тиражираха звуков файл, на който лидерите на ПП коментират едни пари в пликове. Ето това е активното мероприятие на ДПС. Очертава се да е предимно на ДПС, защото в днешните записи има и за ГЕРБ. При цялата тази боза със записите определено е предостатъчна на онези, които искат да компрометират ПП предизборно.

Произходът на записите с голяма степен на вероятност е от „информационната банка“ на Алексей Петров. Няма да питам какво е правил доц. Петров в предизборния щаб на ПП. Когато ме разпитваха по разстрела му, в МВР се забавляваха с факта, че в Лев Инс той настоявал да бъде наричан Мениджъра на промяната. Това обаче са само подробности.

По същество първият разговор поражда основно съмнения.

От записа, който бе публикуван вчера и който вероятно има намеси, може да бъде изведен извода, че в ПП очевидно търсят вариант да легализират някакви налични средства в торни за нуждите на някаква предизборна кампания. Какъв е техния произход не става ясно. Може да са от „анонимни“ дарители, ама може и да са от престъпна дейност. А втората хипотеза определено е целено внушение. Неспазването на правилата обаче е факт. Има някакви средства, които са със сенчест произход. За мен по-забавен е втория запис. От него става ясно, че пРезидента опитва да разцепи ГЕРБ. Въпросът е играе ли Радев с Пеевски и дали Десислава Атанасова е част от тази „игра“? Обаче, Асен Василев декларира, че предпочита „евроатлантиците“ от ГЕРБ пред хората на Радев. Ама Василев явно има яснота и за генерираните от екипа на Радев средства. Как ПП са се борили срещу корупционните схеми на своя създател не е ясно.

Става видно още, че Радев си има мрежа търговци на гласове, като ГЕРБ. Всъщност, Асен Василиев и Кирил Петков ясно казват, че ще играят с корумпетата от ГЕРБ срещу корумпетата на Радев, защото последните може да са по-лоши.

Въпросът е как коалицията с ГЕРБ помогна да бъде ударена корупцията? Очаква се да излязат поне още 3 записа. Когато имаме яснота за съдържанието им и за евентуални намеси, ще можем да изведем някакъв извод. За момента обаче наличните факти са неприятни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране