19.05.2019 | 14:32
Жестока трагедия! Борис и Пенчо се задушиха в септична яма
Телата на загиналите били извадени от фекалните маси след намесата на екипи на пожарна и гражданска защита

Двама мъже на средна възраст са загинали в свинекомплекс край село Попина. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Според проверяващите от инспекцията по труда в Силистра, главният механик, който загина в септична яма в свинекомплекс в село Попина, не е трябвало да влиза, защото процесът на почистване бил механизиран. Въпреки това 53-годишният мъж се спуснал в шахтата. Започнал да се задушава от отделящите се отровни газове. Друг работещ, който бил наблизо му се притекъл на помощ, но и той се задушил, съобщава Нова тв.

Телата на загиналите Борис Димитров и Пенчо Драганов били извадени от фекалните маси след намесата на екипи на пожарна и гражданска защита. И двамата са от село Попина. Води се следствие, инспекцията по труда също е влязла на проверка в свинекомплекса.

„Не бях уведомена. Разбрах по-късно за инцидента. Главният механик е влязъл в ямата, тъй като е имал проблем с помпата. Когато слиза, му става лошо и пада вътре. Двама негови колеги се опитват да му помогнат. На единият обаче също му става лошо от самите изпарения и той пада вътре”, заяви кметът на село Попина Светлана Удрева. Тя допълни, че влизането в ямата е забранено. В понеделник в Попина е обявен ден на траур.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране