02.11.2019 | 22:53
Борисов пак блесна! Макрон му се извинил по телефона за “българските банди” във Франция
Френският го уверил, че никога не е критикувал нашите граждани

Френският президент Еманюел Макрон се е обадил на премиера Борисов, за да даде обяснение за думите си по адрес на българите във Франция. Това за това се похвали министър-председателят в социалната мрежа.

“Макрон ме увери, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции. Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. Като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред”, зарече се Борисов.

Предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д’Ивоар пред нелегалните украински или български банди, каза френският президент Еманюел Макрон в интервю за крайнодясното списание ”Вальор актюел“.

”Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д’Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали“, добави той.

Изказването предизвика остри реакции както у нас, така и във Франция. “Думите са обидни. Цялото интервю на Макрон е свързано с незаконната миграция и надигащото се недоволство във Франция относно многото нелегални, но не толкова срещу централно-източно европейците. Освен това нашите хора не са мигранти. В ЕС има свободно движение на хора, стоки, капитали и услуги. Но между приятелски държави не бива във вътрешнополитическите напрежения да се използват имената на други държави. Ние не го правим тук”, заяви външният министър Екатерина Захариева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране