06.01.2015 | 6:30
Карачанаков шокира ЦСКА, разтрогна с клуба
Стойчо Младенов: Няма да разчитам на юноши

Антон Карачанаков вече не е играч на ЦСКА. Младокът шокира клуба късно вчера следобед, след като се яви сутринта на лагер сбор и по нищо не личеше, че ще напусне клуба часове по-късно. Карачанаков заявил, че се маха не толкова заради парите, а заради неразбирателството му с хора от клуба.

Източници на „Монитор” разкриха, че става въпрос за поредица конфликти със старши треньора Стойчо Младенов. „Разтрогнах по вина на ЦСКА заради неполучени заплати. Парите обаче не са основната причина. Тя е отношението. След като няма да разчитат на мен, играя по 15 минути, няма смисъл. На 22 години съм и този статут не ме устройва. Слушам едни и същи приказки всеки път и просто ми писна. Рано е да говоря за нов отбор”, заяви Карачанаков.

Преди година Карачанаков остана в клуба в най-тежкия му момент, след което пък получи контузия, която лекува дълго време. Вчера сутринта голяма част от футболистите на „червените” се явиха на лагер сбора на стадион „Българска армия”, но само за да оставят багажа си и да отидат за медицински тестове и изследвания на комплекс Царско село. Някои от чужденците също бяха точни за началото на подготовката – като Тони Силва бе един от първите появили се играчи.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви вчера, че “червените” могат да се разделят с всеки един играч, стига да пристигне добра оферта в клуба“.

На мен ми се иска да не продадем нито един футболист и да се подсилим с няколко нови попълнения. Но ще продължим да работим както досега – със свободни агенти, и това, което има интерес на пазара, да се продава. Това е”, разкри треньорът на “армейците”, който коментира по следния начин ситуацията с изтичащите през лятото контракти на част от основните състезатели. “Дали ще им предложим нови договори, всичко зависи от тях. От това как ще се представят в мачовете. Когато преценим, тогава ще го направим. Това е политика на клуба”, заяви Младенов, без да прави сметка, че тези основни играчи вече могат да преговарят с други отбори и да си тръгнат без ЦСКА да спечели нищо.

Наставникът на “червените” заяви, че трима юноши ще пътуват с тима, но неговото желание е младите да бъдат преотстъпени, защото през пролетта предстоят 13 финала и няма да могат да получат достатъчно шансове за изява.

Няма нови попълнения в отбора

 Ще има минимум трима юноши на лагера. Ако се стекат обстоятелствата така, както аз искам, по всяка вероятност няма да вземем нито един. На мен ми се иска всички тези наши юноши, които са седем на брой, да бъдат преотстъпени, за да участват в някакъв шампионат – дали в първа, или втора дивизия. През пролетта всеки мач ще е финал за нас и няма как да разчитаме на тях. Имат необходимите качества, но им липсва опит”, коментира Младенов.Специалистът бе попитан и за думите му отпреди Нова година, когато заяви, че си е изпълнил моралния ангажимент към ЦСКА и може да си тръгне спокойно. “Нека не коментираме. Излишно е. Тук съм и работя за ЦСКА. Божа работа е как и докога ще работя за ЦСКА”.

След това Младенов бе попитан за отношенията му с един от главните акционери в клуба – Петър Манджуков. “Не вярвайте на лъжите на една медия. Знаете коя е. Нямам конфликт с г-н Манджуков, в отлични отношения съм с всички акционери. Нали и аз съм акционер”, коментира Младенов, като отговори по следния начин на думите на Александър Томов, че през пролетта не приема нищо друго освен титла: “Целите не са се променили. Доколко това е осъществимо – божа работа. Не искам да надувам излишно балона и да вкарвам напрежение. Искам да помоля всички, които работим в ЦСКА, да не коментираме тази тема. Имаме цели, а дали ще ги постигнем е въпрос на възможности и качества”, обоснова се Младенов.

След около седмица ЦСКА заминава на лагер в Турция, където планира да изиграе 9 контроли. Вчера „Стрьомсгодсет” обяви, че ще играе контрола срещу българите в Белек. Все още няма яснота около точната дата на провеждането на срещата. Ясни са още проверките срещу „Слован” (Либерец), “Кубан” (Краснодар) и “Трабзонспор”. До дни ще станат ясни всички подробности около лагера и подготовката на ЦСКА до подновяването на първенството след два месеца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране