16.01.2015 | 20:35
КФН глоби със 100 бона и врачанския „Зов нюз“
Местният вестник вижда атака към себе си и "опит за разчистване на територията от страна на медиите на КОЙ"

След като глоби „Икономедия“ със 160 000 лева за статии в Капитал, Комисията за финансов надзор наложи максималната санкция и на „Алпико пъблишинг“, издател на малкия врачански сайт „Зов нюз“.

Причината е статия със заглавие „И ПИБ пред фалит“, публикувана в разгара на слуховете срещу банката.

Въпреки че статията е прочетена от едва 800 души и това е първото нарушение на издателя, е наложена максималната глоба от 100 000 лева. От днешната публикация на „Зов нюз“, в която се разказва за глобата, ставя ясна още една пикантна сюжетна линия.

Врачанският сайт е преписал голяма част от дописката си от агенция „Пик“. В аргументацията си как е трябвало да се отрази новината обаче Комисията за финансов надзор е дала за пример именно начинът по, който „Пик“ са отразявали темата.

„КФН влиза не просто в ролята на регулаторен орган, а на стожер на етиката. За сравнение и назидание (в наказателното постановление) са посочени „образцови“ пасажи по темата от „Пик“, пише „Зов нюз“.

Освен за сплашване, глобата е и „опит за разчистване на територията от страна на медиите на КОЙ, с цел притежание на медийния монопол и в Северозападна България“, пише още глобеният сайт.  Издателят „Алпико пъблишинг“ ще обжалва наложената санкция в съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране