22.01.2015 | 8:44
Кметът на Пазарджик: Има някои, които ме мразят и в червата
Политическа поръчка са обвиненията, че живея в лукс, заяви Тодор Попов

Сложил съм си главата в торбата отдавна. Знам какво правя. Не съм мирен човек, та всички да ме обичат. Има някои, които ме мразят и в червата. Това каза пред Нова телевизия кметът на Пазарджик по повод обвинения на червени общинари, че живее в лукс. Преди дни депутат от БСП призова да се провери как живее кметът на Пазарджик, чиято главна секретарка беше убита пред жилището й. Татяна Стоянова беше убита с пет куршума от професионалист.

10 дни след убийството няма заподозрян, а като основните версии са две – пари или неуредени лични взаимоотношения. Това убийство постави въпроси като: как една млада жена със заплата от 700 лева месечно, е живяла в ново луксозно жилище и е притежавала скъп джип. В студиото на „Здравей България” депутатът от БСП Димитър Димитров определи Татяна Стоянова като силния човек на Общината. Според него и доходите на кмета Тодор Попов също не съответстват с стандарта му на живот.

В село Паталеница никой не отрече, че тази къща е на кмета на Пазарджик. Не отрече и кметът Тодор Попов. Той обясни, че не ползва цялата площ, а в една от сградите живее негов приятел със семейството си. Отрече да живее в лукс.

Според Тодор Попов твърденията на Димитър Димитров са политическа атака. Кметът на Пазарджик е декларирал имуществото, което притежава – апартамент в центъра на Пазарджик и както и три парцела от 3 дка в Паталеница, купени в периода от 2012 до 2013 г. Върху един от тях е построена къщата. Имотите фигурират в декларацията му, подадена към Сметната палата и Агенцията по вписванията. Там обаче не става ясно чия собственост са сградите върху парцела. В декларацията си кметът и семейството му са декларирали кредити на обща стойност 180 хиляди лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране