13.01.2015 | 13:00
Стоянова е разстреляна с 5 куршума, убийството не е предупреждение към мен
Кметът на Пазарджик: Какви сделки, какви интереси? Всичко си е ОК!

С пет куршума е била застреляна общинската служителка Татяна Стоянова снощи, съобщи в отговор на въпрос на днешната си пресконференция кметът Тодор Попов.

Категорично не смятам, че това е предупреждение към мен, защото Татяна никога не е била решаващ фактор при вземането на важни решения, тя просто координираше дейността между отделните звена в администрацията, каза още Попов.

Ако някой искаше да се занимава с мен по този начин, днес нямаше да съм тук при вас, не съм дал поводи и не съм получавал никакви заплахи, категоричен беше кметът. Той заяви още, че не възнамерява да иска охрана за себе си и че ще окаже максимално съдействие на разследавщите органи, заедно с всички общински служители, които са били по-близки с Татяна в личен план.

Според кмета на града причините за убийството на 33-годишната жена са от личен характер. „Татяна беше разкошен човек. Какви сделки, какви интереси? Всичко си е ОК“, заяви на пресконференция Тодор Попов.

По-рано днес в ефира на Нова телевизия ген. Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание, заяви: „Общината в Пазарджик се управлява тоталитарно. Въпреки това става дума за обществени поръчки, публично-частно партньорство. Имам впечатление и го казвам неслучайно. Всички знаят за какво става дума. Преди 2 месеца при мен пристигна сигнал за една много тежка обвързаност между представители на МВР и вътрешна власт, за тежко кадруване и тежки корупционни обвързаности, които мачкат бизнеса. Сигналът беше подписан от конкретен човек. Става дума за случай като „Белведере“, но на местна почва. Този сигнал го пратих в прокуратурата“.

Икономическа версия – сделка за милиони, е една от основните версии за бруталното убийство на съветничката на кмета на Пазарджик.

Политическа версия или лични причини са другите възможности, по които работят криминалистите, разследващи убийството на Татяна Стоянова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране