11.09.2019 | 23:40
Паро след провала на националите: Вече сме футболно джудже
Има клубни интереси и те се съобразяват с този или онзи президент, или с нещо друго, което ние, балъците, не го знаем

Легендата на ЦСКА и националния отбор Аспарух Никодимов коментира представянето на националния отбор в последните мачове – загубата с 0:4 от Англия в евроквалификациите и поражението с 1:3 от Ейре в контролата в Дъблин снощи. Паро разкритикува поведението на Николай Бодуров в клубния му тим.

„В този момент има две страни. Да седнат като мъже и да се разберат за какво става въпрос. Бодуров да си седне на задника. Той не по-голям нито от ръководството, нито от клуба. Той е един наемен работник, трябва да го разберат. Те си мислят, че без тях не може. Може без всеки! Щом може без Жеков, Якимов, Цанев, Пенев и т.н, може и без Бодуров! Трябва да са наясно с това нещо, да си вземат бележка и да се извинят, ако трябва на някои хора. Когато си сбъркал е мъжко да се извиниш. Няма нищо срамно в това. Извинява се и в името на ЦСКА подема отново. Трябва да е за пример. Той е капитан на отбора, не може да бъде най-големия калпазанин там, да обижда другите и да ги потиска. Капитанът е за това – да ръководи отбора, да помага в трудни моменти и да ги обединява. Това е капитанът, това са моите разбирания“, коментира Аспарух Никодимов пред Канал 3.

Според сребърния медалист от олимпийските игри в Мексико`68 срещата с Англия на „Уембли“ не е била най-подходящият момент за пускането на Бодуров в игра. „Това е в негов ущърб. Хайде, да играем с Малта, можеш да „издрапаш“, но ти играеш срещу един от най-добрите отбори в Европа и един от най-добрите футболисти, като Хари Кейн, който е доказан голмайстор. Видя се какво стана. Това е главно в ущърб на Бодуров, в ущърб на България“, добави Паро по темата „Бодуров“.

„Ние вече сме футболно джудже. За да опреш до 33-34-годишни момчета, вратарят ни е на 37 години, говори много на какво ниво се намира нашият футбол. Не зависи само от Красимир Балъков. Там са преплетени много неща около този национален отбор и не се знае кой какви интереси защитава. Има клубни интереси и те се съобразяват с този или онзи президент, или с нещо друго, което ние, балъците, не го знаем. Ако Балъков иска да е добър треньор, трябва да си води собствена политика, той да решава кой да играе и кой не, и да не допуска никого. Може би затова си отидоха Ицо и Любо от националния отбор, защото работиха по този начин. Но друг начин да излезем от тинята няма. Mъчно ми е…“, добави Аспарух Никодимов.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране