12.09.2020 | 14:44
Скандалната Шехерезада Арнаудова продължава да „пиарства“ на Борисов
Лъсна поредната лъжа на премиера – и в Кърджали той бе придружаван от пиарката, обвинена в корупция от Васил Божков

Скандалната лична пиарка на Бойко Борисов – Севделина Арнаудова, все още е на работа в Министерския съвет. Поредното доказателство за поредната лъжа на премиера лъсна днес по време на посещението му в Кърджали за откриването на новоизградените постройки на средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“.

Докато Борисов правеше хаотични движение в двора на манастира, Арнаудова го снимаше и даваше указания на местните журналисти. Самият премиер неволно потвърди, че тя продължава да му „пиарства“. Когато откри сенчесто място в комплекса, за да бъде сниман от медиите, Борисов й нареди: „Севда, ако искат да ме питат нещо – да ме питат тука“…След това настана обичайният цирк – Арнаудова упрекна журналистите че я бутат, а видеото запечата поредното й звучно мляскане докато снима началника си…

На 5 август тази година тя съобщи на медиите, че напуска работата си като ръководител на правителствената пресслужба и веднага се връща на работа в ГЕРБ, защото партията започва подготовка за предстоящите избори.

Арнаудова или Шехерезада, както тя сама се нарече, попадна в медийния фокус след разкритието на Васил Божков, че тя редовно е посещавала офиса му на ул. „Московска” и в ролята си на куриер е получавала от него пликове с пари.

Междувременно стана ясно, че пиарката и съпругът й разполагат с огромна къща за 1 млн. лв. в Бистрица.

Малко след шумотевицата около името й дойде и решението Севделина повече да не бъде част от екипа на Министерски съвет. В началото на септември се появи първото доказателство, че Шехерезада е излъгала за „напускането си“, защото придружаваше Борисов на форума в Словения.

Анализатори са убедени, че ако правителството падне и прокуратурата започне работа по сигналите за рекет на Васил Божков, то хората които ще бъдат разследвани са Бойко Борисов, Владислав Горанов и Шехерезада Арнаудова. Бизнесменът твърди, че тримата са получили общо 67 млн. лв. „такса спокойствие“ само за 3 г.

1 коментар

  1. KKK каза:

    1. Общественати служби и услуги са обществено доверие; Държавните служителите трябва да поставят на първо място лоялност към Конституцията, законите и етичните принципи над личната си финансова изгода.
    2. Държавните Служители не могат да имати провеждат действия за ползи от собственни финансови интереси, които противоречат на добросъвестното изпълнение на служебните им държавни задължения.
    3. Държавните Служителите не трябва да участват във финансови действия използвайки непубликувана държавна информация, или да позволяват неправилното използване на такава информация за насърчаване и добиване на блага от какъвто и да е собствен или частен интерес.
    4. Държавния Служител няма право, освен ако е разрешено от Стандартите за етично поведение, да изисква или приема подарък или друга парична стойност от физическо или юридическо лице, което търси официални действия от държавна агенция, извършва бизнес или извършва дейности, регулирани и контролирани от агенцията на служителя, или чиито интереси на Агенцията могат да бъдат съществено засегнати от изпълнението или неизпълнението на служебните задължения на служителя.
    5. Служителитеда полагат честни усилия при изпълнение на своите задължения.
    6. Служителите не трябва да поемат съзнателно неразрешени и не етични ангажименти или обещания от какъвто и да е вид, целящи да обвържат и ощетят правителството.
    7. Държавните Служители не могат да използват държавната си служба за лична изгода.
    8. Служителите трябва да действат безпристрастно в интерес на държавата и да не предоставят преференциално отношение на частни организация или физически лица.
    9. Служителите трябва да защитават и съхраняват държавното имущество и да не го използват за други цели, освен разрешените им дейности.
    10. Служителите не трябва да се занимават с частни работни дейности – включително търсене или договаряне за работа – които противоречат на официалните държавни задължения и отговорности.
    11.Всички Служители трябва да разкриват незабавно разхищение на държавно имущество, всякъкъв вид измами, злоупотреби и корупция като декларират пред съответните държавни контролни органи
    12. Служителите трябва да изпълняват добросъвестно гражданските си задължения, включително плащането на всичките си финансови задължения, особено тези наложени от закона като национални и местни данъци.
    13. Държавните Служителите трябва да се придържат и изпълняват всички закони и разпоредби, които осигуряват еднакви възможности за всички граждани, независимо от раса, цвят на кожата, религия, пол, национален произход, възраст или недъг.
    14. Държавните Служители да се стремят да избягват каквито и да било действия, които създават впечатление, че нарушават законите или етичните стандарти, изложени в Стандартите за етично поведение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране