07.06.2020 | 23:14
Медийната съветничка на Борисов с имоти за милиони (видео)
Скандалът с Васил Божков разкри нови къщи на властта
Снимка: Бивол

Каква заплата взима премиерската медийна съветничка Севделина Арнаудова се пита обществото в последните дни. Видео операторката на Бойко Борисов бе атакувана в поредната порция разкрития на Васил Божков, който обяви, че всеки месец тя е ходила в офиса му. Покрай скандала в общественото пространство изтекоха данни, че Арнаудова рязко се е замогнала и е купила имоти за милиони през последните години.

Съветничката си е купила къща в Бистрица за над 1 млн. лв., има и нов апартамент от близо 200 квадрата в столичния кв. „Горна Баня“. Макар да се оправдава, че средствата са от заем от ДСК, възниква въпросът какво възнаграждение взима – медийни публикации твърдят, че е изплащала единия кредит 57 месеца средно по 5260 лв. месечно.

В нови разкрития от Дубай Васил Божков твърди, че в групата за рекет срещу него участва и премиерската пиарка Севделина Арнаудова, която Бойко Борисов изпращал всеки месец в офиса му. Бизнесменът намеква, че тя е куриерът, който получавал на ръка поисканите му от ГЕРБ такси „Подпомагане“ срещу обещанието за по-ниски данъци за „Национална лотария“. „През последните години тя е посещавала офиса ми на ул.“Московска“ 43 ежемесечно. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?“, пита Божков в социалните мрежи.

Арнаудова реагира във фейсбук и заплаши Божков с разкрития, без да посочва какви. „Не аз съм искала от вас, вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше преди 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно, но аз помня добре и последната ни среща – в централата на ГЕРБ ви посрещнах с Флориан Скала – главен изпълнителен директор на БТВ“, пише с недомлъвки Арнаудова. По-късно тя се разписа с нов пост, вече влизайки в стила на Божков и представяйки се за Шехерезада. Според нейната „приказка“ Али Баба „настоятелно“ искал тя да отиде при него. „Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Тя идваше и със свитата си – приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте“, твърди Арнаудова. Не очаквах да превърнете личните отношения в защитна теза, ядосана е тя на Божков. Ден по-късно за любовната „опорка“ се хвана и Борисов. „Никого не съм изпращал за нищо при Божков. Напада Севдалина, защото си я харесва“, заяви премиерът.

Борисов е кум на Арнаудова и съпруга й Делян Димитров, който е член на УС на държавната „Булгартрансгаз“. „Биволъ“ излезе с публикация за завидното им имотно състояние. От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв., пише сайтът. Според извадка от имотния регистър къщата във вилна зона „Манастира“ е купена за 1 056 148 лв. Зданието е с 271 кв. м. застроена площ и е на два етажа върху терен от 1128 кв. м. Семейството на Арнаудова има и апартамент от 198 кв. м в кв. „Горна баня“ за 352 000 лв. Пиарката твърди, че и двата имота са купени с кредити, което означавало, че не са нейни, а на банката. По данни на Атанас Чобанов от „Биволъ“, първият апартамент е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца – средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата кредита са взети от ДСК.

Божков отправи и нови обвинения в корупция и рекет към финансовия министър Владислав Горанов.“Твърденията му са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир“, заяви вчера Горанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране